Tüm Öğrencilerin Dikkatine – Genel Ortak Bilgisayar Dersleri Muafiyet Sınavı Hakkında

Genel Ortak Bilgisayar dersleri bu dönem itibariyle UZEM üzerinden verilmeye başlanacaktır. Bu bağlamda, diğer genel ortak dersler gibi bilgisayar dersleri için de bir muafiyet sınavı yapılmasına karar verilmiştir. Sınav ile ilgili duyuru aşağıda mevcuttur:

COM100/COM101/COM102 ve BİL100/BİL101/BİL102 Dersleri İçin Muafiyet Sınavı

• Üniversitemizde İngilizce dilinde eğitim yapan bölümlere sunulmakta olan COM100/COM101/COM102 dersleri ve Türkçe dilinde eğitim yapan bölümlere sunulmakta olan BİL100/BİL101/BİL102 genel ortak bilgisayar dersleri içi sadece bölüme yeni kayıt yaptırmış öğrenciler için 8.11.2019 (Cuma) tarihinde muafiyet sınavı yapılacaktır.
  • Muafiyet sınavına sadece Yakın Doğu Üniversitesi’ne 2019-2020 Güz döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler katılabilecektir. Eski kayıtlı öğrenciler veya dersi tekrar etmekte olan öğrenciler  muafiyet sınavına katılamayacaklardır.
  • Muafiyet sınavında başarılı olunması halinde öğrenci dönemlik programlar için hem 101 hem de 102 kodlu derslerden, yıllık programlar için ise 100 kodlu derslerden muaf sayılacak ve sınavda aldığı puana göre harf notu alacaktır. Sınavda başarılı olan öğrencinin bu nottan vazgeçip dersleri alması mümkün değildir.
  • Öğrenciler muafiyet sınavına sadece bir kere girebilecek, başarısız olunması halinde her iki dersi de almaları gerekecektir.
  • Sınav içeriği 101 ve 102 (100 kodlu dersler de bu iki dersin birleşimi olacaktır) derslerinin tüm konularından oluşturulacaktır. Konular UZEM’in web sitesinden elde edilebilir.
  • Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 6.11.2019 (Çarşamba) saat 16.00’ya kadar https://neu.edu.tr/bilgisayar-ortak-dersleri-icin-muafiyet-sinavi-kayit-formu/ adresini ziyaret ederek  kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir.
  • E-sınav şeklinde gerçekleştirilecek olan muafiyet sınavının yer ve saat bilgileri yine UZEM üzerinden duyurulacaktır. Öğrenciler belirlenen bilgisayar laboratuvarlarında, kendilerine ayrılan zaman diliminde sınava alınacaklardır. Sınava belirtilen zamanda gelmeyen veya kayıt olmadan sınava gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Öğrenciler sınava kimlik kartı/nüfus cüzdanı ve üniversite kayıt belgeleri ile gelmelidirler. Belgeleri eksik olan öğrenciler sınava alınmayacaklardır.
  • Sonuçlar UZEM web sitesi üzerinden duyurulacaktır.