YENİ KAYIT YAPMIŞ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE – KARİYER PLANLAMA DERSİ HAKKINDA

Geçtiğimiz akademik yılda T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin önerisi üzerine tüm lisans programlarına eklenmek üzere kredisiz ancak zorunlu bir kariyer planlama dersi eklenmesi kararı alınmıştır. 2020-21 Güz dönemi itibarıyla tüm yeni kayıtlı öğrencilerin alacakları bu ders UZEBIM platformu üzerinden açılmıştır ve öğrenci kaydı yapılabilmektedir. Bu ders için Türkçe eğitim veren bölümlerde KAR100 – Kariyer Planlama kodu kullanılacaktır. Modüler olarak tasarlanmış olan derslerimiz Ortak Dersler Koordinatörlüğü tarafından tüm fakülte, okul ve yüksekokullara açılacak ve uzaktan eğitim modeli ile yürütülecektir. Canlı ders yapılmayacaktır. Bu ders sadece yeni kayıt yapmış öğrencilere verilecektir. Ders kredisiz olduğundan, eski kayıtlı öğrenciler tarafından seçmeli ders olarak alınamaz.